Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

neodekadent

20. 1. 2012 11:41
KLENOT

Jak je moné, že se tento výtečný článek neobjevil v rubrice "Zaujalo nás"? Musel jsem se k němu pracně proklikat... KARMA za veledílo!!!

1 0
možnosti
N

nietzschema

21. 1. 2012 12:33
Re: KLENOT

ale pane doktore, tak to administrátorům navrhněte, když se vám to tak líbí!

0 0
možnosti
C

Cynyc_

14. 12. 2011 18:14
Ach jo.

Autor nás sice zahrnuje jmény myslitelů 19. století, ale zdá se, že jen na efekt. Jejich díla zjevně nečetl a pokud ano, je to ještě smutnější, protože v něm nezanechala nic. Hypotézy, jako že "čelní představitelé 19. století byli výhradně misogynští", dokumentované několika špatně interpretovanými případy, ukazují plytkost jeho uvažování. Ale póza vzdělance a intelektuála autorovi nevydrží ani k těmto hypotézám, protože už v úvodu mluví o Strindbergovi jako o "dramaturgovi".

0 0
možnosti
N

nietzschema

14. 12. 2011 22:12
Re: Ach jo.

tak autor možná nečetl díla všech autorů, o kterých je v článku řeč, ale autor příspěvku zřejmě nečetl článek, který komentuje...

jedná se o volnější překlad článku profesorky María José Villaverde, jak je uvedeno v úvodu článku (byť ne explicitně, což tedy asi vzhledem k některým čtenářům přepsat, upravit). Tudíž zřejmě paní profesorka by se měla zpovídat z kritiky zde uvedené...mohu-li však "mluvit za ni", tak konkrétně uvedená "citace hypotézy" je plně obhajitelná smyslem článku...nebo má sám Cynyc_ problém s interpretací?

Poslední věta však patří výhradně mně a hluboce se za toto nedorozumění omlouvám, již je opraveno (...jednalo se o nepozornost při překladu, neboť španělské slovo "el dramaturgo" znamená jak dramatik, tak dramaturg a tím vznikla tato nešťastná chyba, kterou by si však aspoň průměrně inteligentní čtenář jistě "přeložil" a ani by se nad tím zvláště nepozastavoval...)

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 746x
Existují dvě božstva: Svět a mé nezávislé Já.

Seznam rubrik